Matblogstoppen

Matbloggtoppen

torsdag 13. februar 2014

Chocolate caramels


Jeg har aldri laget karameller,så det var med litt spenning da jeg skulle prøve dette. Måtte finne en oppskrift som jeg synes virket enkel å gjennomføre. 4 ingredienser oppi en gryte som skulle koke til ca 115 grader. Det måtte da være enkelt ?!  Jeg klarte med bravur å brenne karamellmassen. Ikke så mye da,litt i bunnen. Så lurte på om jeg skulle kaste det, men tenkte å smake litt først.  Det smakte deilig karamell. Så det gjorde ikke noe om det ble litt brent i bunnen av gryta,så lenge det ikke ble rørt i.


Man skal koke massen på medium varme,jeg satt den jo på full guff : ) 
Jeg slengte på litt peanøtter på halve massen før det stivnet. Godt å blande salt og søtt.
Og selvfølgelig må jo karamellen pakkes inn i sjokolade. Dyppe karamellbitene i smeltet kokesjokolade.


Når man har slengt oppi ingrediensene i gryta og satt på varmen,så husk å rør med en tresleiv til sukkeret har smeltet. Så skal det kokes i fred,helt til man har fått den temperaturen man vil ha. Myke karameller er ca 110 grader. Harde er ca 120 grader.
Faktisk veldig enkelt å lage deilige karameller. 
Oppskriften fant jeg på Krem.no.

Og så litt bilder fra svanene her utenfor huset.


Ha en søt dag...♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar