Jeg har aldri laget karameller,så det var med litt spenning da jeg skulle prøve dette. Måtte finne en oppskrift som jeg synes virket enkel å gjennomføre. 4 ingredienser oppi en gryte som skulle koke til ca 115 grader. Det måtte da være enkelt ?! Jeg klarte med bravur å brenne karamellmassen. Ikke så mye da,litt i bunnen. Så lurte på om jeg skulle kaste det, men tenkte å smake litt først. Det smakte deilig karamell. Så det gjorde ikke noe om det ble litt brent i bunnen av gryta,så lenge det ikke ble rørt i.
Man skal koke massen på medium varme,jeg satt den jo på full guff : )
Jeg slengte på litt peanøtter på halve massen før det stivnet. Godt å blande salt og søtt.
Og selvfølgelig må jo karamellen pakkes inn i sjokolade. Dyppe karamellbitene i smeltet kokesjokolade.
Når man har slengt oppi ingrediensene i gryta og satt på varmen,så husk å rør med en tresleiv til sukkeret har smeltet. Så skal det kokes i fred,helt til man har fått den temperaturen man vil ha. Myke karameller er ca 110 grader. Harde er ca 120 grader.
Faktisk veldig enkelt å lage deilige karameller.
Faktisk veldig enkelt å lage deilige karameller.
Oppskriften fant jeg på Krem.no.
Og så litt bilder fra svanene her utenfor huset.
Ha en søt dag...♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar