Matblogstoppen

Matbloggtoppen

fredag 18. januar 2013

Decoupage kake / cake

Pynten rundt denne kaken er fra et nydelig ark kjøpt på Panduro , og så scannet på ris-papir med spiselig blekk.

Selve kaken er en helt enkel sjokoladekake med sjokoladeglasur. Det er en oppskrift jeg har brukt i mange år , men da stekt i en langpanneform.
 Utenpå kaken smurte jeg et tynt lag med vaniljeglasur for å få ris-papiret til å sitte.
Jeg brukte en form på 15 cm i diameter og da var det litt kakerøre til overs.

Stekes ved 180 grader ca 45 min til 1 time ( forskjellig fra ovn til ovn ) Stikk en pinne i kaken og er pinnen tørr så er kaken ferdig.

Her er oppskriften : 3 egg - 3 1/2 dl sukker - 200 g smør ( margarin ) 6 dl hvetemel - 3 ts bakepulver - 3 ts vaniljesukker - 3 ss kakao - 2 1/2 dl melk.  Jeg bruker av og til rømme, ca en halv boks.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og bland det i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og bland det i røren vekselvis med melken.
Tilsett rømme om du vil.
Rør til det er jevnt.

Glasur : 100 g smør ( margarin ) 300 g melis - 1 plate kokesjokolade - 2 ts vaniljesukker og en skvett melk.
Smelt smør og sjokolade. Tilsett melis, vaniljesukker og melk. Rør godt sammen.

Jeg personlig synes den smaker best dagen etter, men det gjør jeg med nesten alle kaker.

Og herlighet så lett kniven kuttet gjennom ris-papiret.
Ha en søt dag...

And glory so easy the knife cut through the rice-paper.

The decor of the cake is from a lovely sheets bought at Panduro, and scanned on ricepaper with edible ink.
The cake is a recipe I have used for many years.
I applied a thin layer of vanilla icing also for the rice-paper to sit.
I used a cake pan of 15 cm ( 6 inch ) and then there was a little cake batter left.

Baked at 356 degrees  for about 45 min to 1 hour ( insert a stick into the cake, if the stick is dry the cake is done )

Here´s the recipe : 3 eggs - 3 1/2 dl sugar - 200 g butter ( margarine ) 6 dl flour - 3 teaspoons baking powder - 3 teaspoons vanilla - 3 tablespoons cocoa - 2 1/2 dl milk.  Sometimes I add ca 1 1/2 dl sour cream.
Whip eggs and sugar until fluffy. 
Melt the butter and mix it into the egg mixture.
Sift together flour, baking powder, vanilla and cocoa and mix the batter with the milk.
Add sour cream if you like.
Stir weel together.

Glaze : 100 g butter ( margarine )
300 g powdered sugar
1 plate chocolate
2 teaspoons vanilla
A splash of milk

Melt butter and chocolate
Add powdered sugar, vanilla and milk.
Stir until smooth..

I personally think the cake tastes best the day after it is bakes, but I do with almost all cakes.

Have a sweet day...


                

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar