Matblogstoppen

Matbloggtoppen

onsdag 8. mai 2013

Moist chocolatecake

Denne kaka blir veldig kompakt og moist. Den er mektig, så man blir ganske så mett etter et stykke.
Lag mange små hull i kakedelene og la glasuren trekke godt nedi.


3 egg
2 dl brunt sukker og 1 1/2 dl hvitt sukker
170 gr smør ( smeltet )
3 dl vanilje kesam
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker 
5 ss kakao
2 1/2 dl kaldt vann

Pisk egg og sukker godt.
Ha i smeltet smør og vanilje kesam.
Sikt sammen alt det tørre og bland det i røren.
Til slutt tilsett kaldt vann.

Nok kakerøre til 2 former på 13 cm diameter.
Stekes ved 180 grader i ca 45 min.


Glasur
1 1/2 dl vanilje kesam
ca 4 dl melis
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
en skvett melk
Mix alt sammen.

Pynt med det man vil.  Jeg har brukt rispapir og fondant.


Ha en søt dag...

This cake is very compact and moist. 
Make many small holes in the cake parts and let the icing soak well in the cake.

3 eggs
200 ml brown sugar and 150 ml white sugar
170 g butter ( melted )
300 ml vanilla quark
600 ml flour
3 teaspoons baking powder
2 teaspoons vanilla
5 tablespoons cocoa
250 ml cold water

Whip eggs and sugar well.
Add the melted butter and vanilla quark.
Sift together all dry ingredients and mix together in the batter.
Finally add cold water. Mix

2 cake tins, 5 inch.
180 degrees - about 45 min

Icing
150 ml vanilla quark
About 400 ml icing sugar
2 tbsp cocoa
2 teaspoon vanilla
A splash of milk

Mix all together.

 Decorate as you wish, I have used rice paper and fondant.

Have a sweet day...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar